En wat heeft (mijn) geld te maken met wereldthema’s die ons nauw aan het hart liggen?
Interactieve nascholing voor leerkrachten secundair onderwijs over financiële educatie, duurzame ontwikkeling en actief burgerschap. Deze nascholing sluit aan bij de leerplandoelstellingen financiële educatie, duurzaamheid en de leerlijn actief burgerschap, en o.m. bij de vakken kantoor, PAV, levensbeschouwelijke vakken, actief burgerschap en economie.
Aanpak
In het eerste deel van de nascholing krijg je de nodige knowhow mee: hoe kun je samen met je leerlingen ontrafelen waarin banken ons geld investeren? We vertrekken vanuit de leefwereld van de leerlingen en maken daarna de overstap naar wereldthema’s die hen verontwaardigen. Wat als blijkt dat deze thema’s linken aan de investeringen die banken maken met ons geld?
In het tweede deel kijken we op metaniveau naar leerdoelstellingen, reacties van leerlingen en leerkrachten, opbouw en methodieken. Na de nascholing krijg je de presentatie en het workshopprogramma om daarna met deze kant-en-klare materialen zelf aan de slag te gaan op school.
Met deze methodieken ontdekken je leerlingen:
- wat de basis van de werking van een bank is
- waarin het geld van hun bank geïnvesteerd wordt
- waar ze die informatie kunnen opzoeken
- hoe ze een kritische mening kunnen ontwikkelen
- wat de duurzaamheidsrangorde van verschillende banken is
- hoe ze actie kunnen ondernemen.
Praktisch
- Wanneer: woensdag 10 februari 2021, van 13.30 tot 16.30 u.
- Wat: online interactieve MOS-nascholing
- Doelgroep: leerkrachten secundair onderwijs
- Prijs: gratis
- Organisatie: MOS i.s.m. Ines Dewulf en Mees Engelen van Kanttekening en FairFin vzw
- Het aantal deelnemers is beperkt tot 12.
- Inschrijven is verplicht en kan tot 4 februari.
Opgelet! Je bent net te laat, de nascholing is volzet. Vul je gegevens toch in als je interesse hebt, want we houden een wachtlijst bij. Mocht er iemand afmelden, hoor je dat meteen.