De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PNC
bijenhotel tegen groene achtergrond

Evalueer NU je educatieve bijenhotel en help de wilde bij

Starterskit voor wilde bijen

In 2015 kregen 350 basis- en secundaire scholen in het kader van de campagne “wild van bijen” een starterskit voor wilde bijen en zij boden zo heel wat wilde bijen onderdak. Kinderen en jongeren leren met deze kit het belang van wilde bijen kennen. Zo werken we samen aan een mooie toekomst voor de Limburgse bijenpopulatie.

Het educatieve bijenhotel: de resultaten

In 2016 hielden we een enquête onder de deelnemers om de wilde bijen onder de loep te nemen. Hebben ze hun weg naar het bijenhotel gevonden?

We kregen heel wat enthousiaste reacties. Het educatieve bijenhotel heeft zijn taak vervuld. De eerste resultaten tonen dat de bijen massaal incheckten in het hotel. We leggen de resultaten voor aan bijenexpert Peter Berx van insectenmuseum Lieteberg.

Ook dit jaar kun je nog deelnemen

Heb je nog niet deelgenomen?  En wil jouw klas dit jaar wel meewerken met de specialisten, laat dan van je horen! Bij het opzetten van dit onderzoeksproject is jouw inbreng zeker welkom.

Wil je meedoen lees dan zeker de onderzoeksfolder en vul het digiformulier in.

Heb  je zelf goede ideeën voor een onderzoek of hoe dit educatief te vertalen naar jouw doelgroep, laat het zeker weten via pnc@limburg.be.

Gratis bijenadvies op maat

Wil je graag extra ondersteuning met tips en ideetjes om nog meer te doen voor de bijen?
Je MOS-begeleider staat voor je klaar! Hij komt graag langs op jouw school voor gratis advies op maat. Contacteer hem via: mos@limburg.be.

Foto: © Philippe Plessers

Contactgegevens dienst

Provinciaal Natuurcentrum
Craenevenne 86
3600 Genk

tel. 011 26 54 50
e-mail pnc@limburg.be
http://www.provinciaalnatuurcentrum.be

Het Provinciaal Natuurcentrum is bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9 tot 12 u. en van 13.30 tot 17 u.

Nieuws

woensdag, 13 september 2017
tekening van drie mensen in een bootje op het water, omringd door mooie natuur en bloemen en bijen
Nog tot eind oktober 2017 kun je met je klas de unieke tentoonstelling rond honingbijen en wilde bijen bezoeken in Maascentrum De Wissen. Wedstrijd Breng je een door de klas gemaakt origineel...
woensdag, 09 augustus 2017
tekening van drie mensen in een bootje op het water, omringd door mooie natuur en bloemen en bijen
Ben je op zoek naar een leuke bestemming voor een dagje uit? Dan is het Maascentrum De Wissen in Dilsen-Stokkem een aanrader! Nog tot eind oktober 2017 vind je er een unieke tentoonstelling...
dinsdag, 18 juli 2017
Vakantie! Je hebt nu meer tijd om echt te genieten van je tuin. De bloeiende borders, struiken, vruchtenbomen en groentetuin zijn een lust voor het oog én de maag. Als je goed kijkt, speelt er zich als het ware een documentaire van National Geographic af
Vakantie! Je hebt nu meer tijd om echt te genieten van je tuin. De bloeiende borders, struiken, vruchtenbomen en groentetuin zijn een lust voor het oog én de maag. Als je goed kijkt, speelt...